Екипите на регионалните дирекции по горите и дирекциите на природните

...
 
Екипите на регионалните дирекции по горите и дирекциите на природните
Коментари Харесай

Започват проверки за паленето на огън в гори и планини

 

Екипите на районните дирекции по горите и дирекциите на естествените паркове правят всеобщи инспекции за паленето на огън в парковите територии, оповестиха от пресцентъра на Изпълнителната организация по горите, съобщи 24 часа.

От там показват, че при днешна инспекция на територията на естествен парк „ Витоша “ не са открити нарушавания, макар огромния брой гости. Проверени са местностите Дендраиум, Игликина поляна, Златните мостове, Момина канара, ветровала и Офелиите. Заедно с представители пожарната проверяващите през целия ден обхождат територията на парка и предизвестяват хората за високия риск от пожари. „ Законът за горите планува наказания, само че по-важна цел на инспекциите е да дисциплинираме посетителите да пазят гората като дома си “, безапелационни са проверяващите.

По време на днешния обход на екип на Регионална дирекция по горите в Русе и представители на пожарната работа е локализиран пожар, обхванал сухи треви в землището на село Полско Косово. Благодарение на навременната реакция на чиновниците пожарът е овладян и не е позволено огънят да обхване гората, съобщи Българска телеграфна агенция.

От ИАГ припомнят, че в парковите територии има регламентирани огнища за палене на огън, само че даже и на регламентираните за задачата места жителите не би трябвало да си потеглят, до момента в който не се уверят, че огънят е изцяло изгасен.

Според Закона за горите санкции се постановат при паленето на огън навън на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горските територии, както и за палене на огън в горски територии отвън избраните зони от държавните горски и ловни стопанства. За физическите лица санкцията е до 500 лева, а плануванаъа имуществена глоба е до 1000 лева

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР